De Omgeving

De omgeving

Het Nederlandse Zeeuws Vlaanderen en het Belgische Vlaanderen bieden pittoreske wegen en paden langs kreken en vaarten van het meetjesland of het mulle zand en oneindige duinen aan de kust, ook wandelen in de bossen van het Drongengoed, Lembeke, Donk of Bouchkampveld.

Verder kunt U veel pittoreske en historische kleine gehuchtjes dorpjes en stadjes bezoeken.

Door de overstromingen werden de sporen niet uitgewist en in het landschap bleven de kreken over, uitgeschuurd door de zee, toen die door de dijken brak, langwerpige waterplassen, die naderhand niet gedempt werden en die nu heel fraaie natuurgebieden zijn omzoomd met riet en bewoond door vissen en watervogels. Op die manier ontstond dus het krekengebied, de intiemste eigenaardigheid van de Meetjeslandse polders.

U kunt kiezen uit verschillend afstanden, locaties aan weerszijden van de grens.

Enkele voorbeelden; U bent met de fiets in minder dan 2 uur via het historische stadje Damme, Lissewege in hartje Brugge (23km), 30 minuten met de fiets in hartje Sluis (10km), Knokke ligt op 15 km, Gent op 40 km, Antwerpen op 69 km, Met de auto 20 minuten van het strand Breskens, Cadzand, Groede, het Zwin.

U kunt ook met voet/fietsveer naar Vlissingen of Middelburg.

De speciale sfeer van dit gebied en van het boeiende landschap- en dorpenschoon zult u zeker kunnen waarderen.

Wij helpen U graag verder, we hebben een klein mini VVV kantoortje op de overloop op de 1e verdieping, zodat U zich kan verdiepen in de routes en omgeving.

Bed and Breakfast De Wijdauw